Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-08@18:36:38 GMT

قاعده بازی اصلاحات

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۹۰۹۷

آرایش سیاسی انتخابات 1400" href="/fa/tags/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA_1400">انتخابات 1400 هرچه به سمت روز رأی‌گیری حرکت می‌کنیم، شفاف‌تر و مواضع طیف   اصلاح‌طلبان صریح‌تر می‌شود. این جماعت که روزگاری با رمز «تقلب» به دنبال کسب قدرت با تغلب (به دست آوردن چیزی به‌زور) بودند این روزها نیز با رمز «انتصاب» به دنبال تکرار آن هستند؛ تکراری که مردم دل‌خوشی از آن ندارند و به این نتیجه رسیده‌اند که با شعارهای فریبنده سبز و بنفش و گفتاردرمانی، نمی‌شود مملکت‌داری کرد چراکه اگر چنین چیزی ممکن بود امروز نباید شاهد ضریب جینی (تبعیض و بی‌عدالتی) آزاردهنده و تورم کمرشکن و اجاره مسکن وحشتناک و…می‌بودیم، ولی متأسفانه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا آنجایی جالب می‌شود که این جریان در سال ۸۸ که مقابل پیروز انتخابات آن سال قرار داشت، این روزها در کنار او قرارگرفته و دوشادوش هم کمر همت به تخریب نهادهای مهم کشورمان بسته‌اند. این رویه ثابت می‌کند مشکل آن‌ها نه با افراد، بلکه با ساختارهای حکومت و به عبارتی با نظام جمهوری اسلامی ایران است و این رویه پذیرفتنی نیست که هر زمان که در انتخابات برنده شدند نتیجه را بپذیرند، ولی هر زمان که از مردم «نه» شنیدند نتیجه را نپذیرفته و به ساختارهای قانونی کشور حمله کنند. البته این تحلیل نیز وجود دارد که طیف تندرو یادشده، برای فرار از پاسخگویی به هشت سال خسارت محض و مدیریت ناکارآمد و سفره‌های کوچک‌شده مردم، روی به حمله آورده است تا شاید زمین‌بازی را تغییر دهد. در چنین وضعی ضلع خارجی انتخابات با همه ابزارها ازجمله ابزار رسانه برای دست‌کاری افکار عمومی وارد عرصه می‌شوند. رهبر معظم انقلاب در دیدار تصویری اخیر با نمایندگان مجلس در همین زمینه فرمودند: «دشمنان ما از همه‌ امکانات، استفاده می‌کنند؛ هم دشمنانمان، هم کسانی در داخل که دانسته یا ندانسته دنبال حرف آن‌ها را می‌گیرند و تکرار می‌کنند و تلاش می‌کنند که این انتخابات را مایه‌  سرشکستگی ملت قرار بدهند. بنده امیدوارم مردم همت کنند و خدای متعال لطف کند و این انتخابات مایه‌ سربلندی کشور، مایه‌ عزت کشور ان‌شاءالله باشد.»البته ایشان به بهانه‌تراشی‌ها نیز اشاره کردند و فرمودند: «البته دشمنان با انتخابات ما مخالف‌اند. از اول، [در طول]سال‌های متمادی؛ حالا در زمان امام (رضوان‌الله علیه) یعنی در دهه  ۶۰، وضع ترکیب دولت،ریاست جمهوری و نخست‌وزیری، جوری بود که این مسائل خیلی در آنجا نمودی پیدا نمی‌کرد، اما بعدازآنکه قانون عوض شد و ریاست جمهوری رئیس دولت و رئیس اجرایی دولت شد، تا حالا همیشه این‌جور بوده است که قبل از این‌که انتخابات بشود، تبلیغات دشمن متوجه به این است که مردم شرکت نمی‌کنند، در انتخابات ممکن است تقلب بشود، دست برده بشود و کار‌هایی مانند این‌ها بشود. 
تبلیغات [می‌کنند]برای این‌که مردم شرکت نکنند، بعدازآنکه مردم شرکت می‌کردند و انتخابات پرشوری انجام می‌گرفت، آن‌ها می‌گفتند که خب معلوم است، مهندسی‌شده است، معلوم است که چه کسی از صندوق بیرون می‌آید؛ این همیشه بوده، و فقط مال امروز نیست. همیشه همین حرف‌ها را می‌زدند نسبت به اشخاص مختلف. بعدازآنکه یک‌نفری انتخاب می‌شده، حالا یا آن‌کسی که آن‌ها حدس می‌زدند یا غیر از او، می‌گفتند چه فایده، اختیار که ندارد؛ رئیس‌جمهور که اختیاری ندارد. سیاست تبلیغاتی دشمن در طول سال‌ها این بوده، امروز هم همین است. امروز هم دارند کاری می‌کنند که اگر بتوانند، مشارکت مردم را کاهش بدهند؛ اگر چنانچه مردم مشارکت کردند، بگویند که خب این مشارکت شما فایده‌ای ندارد، معلوم است که مثلا چه کسی انتخاب خواهد شد؛ بعدازآن هم که یک کسی که از صندوق بیرون آمد -حالا هرکسی- چه مطابق پیش‌بینی آن‌ها، چه غیر مطابق پیش‌بینی آن‌ها، خواهند گفت که خب این فایده‌ای ندارد. این را دشمن دارد دنبال می‌کند، متأسفانه در داخل [تکرار آن حرف‌ها را]من می‌بینم. آدم‌ها را می‌شناسم؛ من ۴۲ سال است که با این افرادی که امروز سر زبان‌ها هستند مراوده دارم، با این‌ها کارکرده‌ام، می‌شناسم آدم‌ها را، می‌بینم که حرف‌های دشمن را بعضی‌ها دنبال می‌کنند. همین حرف‌ها را به شکل -به قول خودشان- تئوریزه‌شده، در رسانه‌ها، در رسانه‌های مجازی و غیرمجازی منتشر می‌کنند.»نکته‌ای که نباید از آن غافل بود، اختلافات داخلی جریان حزبی اصلاح‌طلب است به‌طوری‌که بخش تندرو آن به دنبال تحریم انتخابات است و بنا دارد با این ترفند از قبول مسئولیت درباره مدیریت ناکارآمد هشت سال گذشته شانه خالی کند، اما بخش دیگر بدنه این جریان نظر دیگری دارند. محمدعلی وکیلی، عضو فراکسیون مجلس دهم معتقد است: «اگر جای جبهه اصلاحات ایران باشم تلاش می‌کنم براساس ظرفیت رأی آوری دونامزد اصلاح‌طلب، حمایت و سازمان رأی اصلاح‌طلبان را بسیج کنم. چراکه حضور پای صندوق رأی، خود یک حرکت اصلاح‌طلبانه است.حتی اگر هیچ‌کدام از نامزد‌های حداقلی اصلاح‌طلبی هم در میدان نباشند و رقابت میان دو یا چهار اصولگرا باشد بازهم به گمان من اصلاح‌طلبان باید در انتخابات مشارکت حداکثری داشته باشند چراکه خود صندوق رأی، ماهیت اصلاح‌طلبی دارد.»این چهره  سرشناس جریان اصلاحات به ایرنا گفته است: «اگر کسی پیدا شد که این گره را باز و با مفاهمه ملی، بن‌بست‌ها را یک‌به‌یک برطرف کند، می‌گویم اصلا [این دولت]اصلاح‌طلب است و این همان اصلاح‌طلبی بود که در آرزو‌های خودمان دنبالش بودیم. آرزو می‌کنم هرکدام از این آقایان انتخاب شدند، همان چیزی که می‌گویند انجام دهند و اگر این‌چنین شد، ما اصلاح‌طلبان به ملت‌خواهیم گفت، این همان اصلاح‌طلبی بود که فکر می‌کردیم.» وکیلی به این مهم نیز اشاره‌کرده است که «مشکل ما اصلاح‌طلبان نظارت استصوابی نیست، ما گرفتار انقراض نسل هستیم. همین‌الان و در انتخابات ریاست جمهوری، اگر به‌جای اسحاق جهانگیری و مسعود پزشکیان، ۲۰ شخصیت ملی در سطح آن‌ها داشتیم دستکم پس احراز صلاحیت‌ها ۲ نفر را داشتیم که اصلاحات را نمایندگی کنند.»
پاسخ بخش تندرو جریان اصلاحات از قبیل حزب مشارکت که معتقد به تحریم انتخابات هستند را وکیلی به‌خوبی داده است، آنجا که می‌گوید «ماندگاری اصلاح‌طلبی نه در جامعه بلکه در قدرت میسر است. نقطه مقابل من افرادی، چون محمدرضا تاجیک هستند که معتقدند بقای اصلاح‌طلبی به جامعه‌محور بودن آن است.» ازاین‌جهت جبهه اصلاحات به‌جای خط‌ونشان کشیدن و شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت مدیریت هشت سال گذشته باید در مسیر حرکت کنند.

معصومه پورصادقی

دبیر گروه سیاسی

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: انتخابات اصلاح طلبان اصلاح طلبان انتخابات 1400 انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ آرایش سیاسی انتخابات ۱۴۰۰ اصلاح طلبان اصلاح طلبی حرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۹۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!

رادیکال‌ها تلاش دارند تا سبک زندگی غیررسمی را تبدیل به یک مبارزه سیاسی و نافرمانی مدنی ساخته و با قطبی سازی در این حوزه مقاصد سیاسی خود را دنبال سازند!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم جمعه هفته جاری برگزار خواهد شد تا آن‌طور که سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفته، ۹۰ کاندیدای این انتخابات برای تصاحب ۴۵ کرسی بلاتکلیف مجلس دوازدهم با یکدیگر رقابت کنند؛ رقابتی که در ۲۲ حوزه و ۱۵ استان کشور برگزار می‌شود و ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری در برگزاری آن دخیل خواهند بود.

برگزاری دور دوم انتخابات مورد توجه روزنامه‌های اصلاح‌طلب قرار دارد، روزنامه آرمان امروز در گزارشی ادعا کرده است که سرلیست یکی از فهرست‌های انتخاباتی ۱۴۰ سکه طلاه از یک هولدینگ دریافت کرده است، در این گزارش آمده است:

امنا با لیست تازه شکل‌گرفته جبهه صبح ایران یا همان گعده رائفی‌پور نیز همپوشانی داشته و موی دماغ پدرخوانده‌ها در انتخابات بود و توانست به نتایج قابل‌توجهی نیز در دور اول انتخابات دست یابد، مهم‌ترین حاشیه این گروه سیاسی مربوط به ماجرای ۱۴۰ سکه است که سروصدای فراوانی نیز به پا کرد! ماجرا از جایی شروع شد که رالفی پور برای پرموت کردن لیست خود به صداوسیما دعوت‌شده و اعلام کرد که در مجلس کنونی نماینده‌ای داریم که ۱۴۰ سکه گرفته و تأیید صلاحیت شده است. رائفی‌پور که ظاهراً صداوسیما او را برای رونق دادن به فضای انتخابات دعوت کرده بود به‌اندازه‌ای درباره تخلفات و مفاسد مجلس یازدهم سخن گفت که نهایتاً از اتاق فرمان به مجری برنامه تذکر دادند که بگویید دیگر بس است! رائفی‌پور اما موضوع را فیصله نداد و در روایتی دیگر از فساد نمایندگان مجلس را نیز مطرح کرد که میان کاربران فضای مجازی به شدت موردتوجه قرار گرفت.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است:

رونده اصلی که سرنخ دریافت ۱۴۰ سکه در آن به دست آمد، مربوط به هلدینگ توسعه ملی است که بابک سعیدی مدیر عامل آن مدتی به اتهام تخلفات اقتصادی توسط دستگاه های امنیتی بازداشت شد. فرد مورد نظر که توسط رائفی‌پور هنوز معرفی نشده است توسط برخی واسطه ها با مجید محسنی مجد مدیرعامل شرکت به کیش یکی از زیرمجموعه های هلدینگ توسعه ملی آشنا شد و این آشنایی بود که به داستان ۱۴۰ سکه و بسیاری تخلفات مابعد آن انجامید. “م. م. م” که او نیز به جرم مفاسد و تخلفات اقتصادی متعدد مدتی دستگیر شد صریحا اعتراف کرده بسته های متعدد کالا، کارت هدیه نقدی به میزان بسیار بالا و همچنین چندین فقره پرداخت سکه از جمله ۱۴۰ سکه به این نامزد لیست امنا انجام داده است.

این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته است:

“م. م. م” با جزئیات شرح داده است که این شخص با مراجعه به وی ادعا کرده بدهکار است و در خیابان سهروردی تهران درون ماشین از او ۱۴۰ سکه تمام بهار آزادی دریافت کرده است، “م. م. م” محل قرار خود با این افراد را شهرک غرب اعلام کرده است. جالب اینکه این نماینده پس از دریافت این سکه ها شروع به پیگیری حل مسائل “م. م. م” کرده و با ابزار ریاست هیئت تحقیق و تفحص از بانک ها سعی کرده هدیه ای را که دریافت کرده جبران کند، نکته جالب این است که در جلسه میان این شخص و کارشناسان یکی از نهادهای نظارتی او دریافت بخشی از این موارد از “م. م. م” را پذیرفته است!

بررسی‌ها نشان می دهد که ۲ طیف اصلاح طلبان و اعتدالیون یکی از خطوط مستمر خود را بیش از مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی متمرکز انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نمودند.

بر اساس احصاء صورت گرفته این طیف ها در مرحله اول می کوشند تا با دامن زدن به موضوع کاندیداهای مطرح برای ریاست مجلس از سخت تر شدن قالیباف برای ریاست در مجلس جدید سخن بیاورند.

محتوای اصلی تولید شده در این رابطه القای شکاف میان طیف های مختلف جبهه اصولگرایی و نیز ادعای تلاش برای عدم رای آوری و یا شرایط تضعیف شده قالیباف می باشد.

همچنین تحلیل های کنش های سیاسی- رسانه ای اصلاح طلبان و اعتدالیون بیانگر آن است که آنان می کوشند تا با طرح این قبیل مباحث اقتدار ریاست مجلس قالیباف را تضعیف و خود را به عنوان یک فراکسیون موثر و غیر قابل چشم پوشی برای تعیین معادلات مجلس تعریف و تفسیر کنند.

تبلیغ سبک زندگی غیررسمی توسط اصلاح‌طلبان!

تاملی بر کنش های رسانه ای اصلاح طلبان نشان می‌دهد که آنان همچنان پیگیری مساله سبک زندگی را در دستورکار خود داشته و تلاش می کنند ضمن یک اینهمانی میان ایران و شوروی سابق این گزاره را مورد تاکید قرار دهند، جمهوری اسلامی در برخورد با آنچه مقلدان مدهای جدید می نامند، همان مسیر شوروی را می رود.

در این میان اما محمدرضا تاجیک در تلاش برای برقراری اینهمانی ذکر شده در روزنامه اعتماد و به نقل از کتاب بچه های ژیواگو می نویسد:

عده‌ای از جوانان و نوجوانان که اشتهای زیادی برای خوردن میوه‌های ممنوعه فرهنگی و روشنفکرانه و سبک‌های جدید پیدا کردند، جوامع محرمانه‌ای به صورت انجمن‌های غیررسمی ادبی و موسیقی سامان دادند. از متن این جوامع محرمانه، جریانی به‌نام «استیلیاگی» (مقلدان مدهای جدید) شکل گرفت که لباس‌هایی شبیه سال‌های دهه ۱۹۴۰ در امریکا می‌پوشیدند، شلوارهای تنگ به پا می‌کردند، شانه‌های کت‌شان اپل‌دار بود، کروات‌های پهن می‌زدند و کفش‌های لژدار به پا می‌کردند و موی سرشان کوتاه و ورزشکارانه بود.

وی همچنین با با بیان اینکه از نظر بسیاری از اینان، عدم پذیرش «زندگی رایج توأم با فلاکت» به سخره‌گرفتن تبلیغاتی به حساب می‌آمد که مدعی عدالت اجتماعی و مساوات‌طلبی بود، تصریح می کند، این گونه شد که سوژه‌های وفادار کمونیستی، خود لاجرم از «ور نم نهادن» (کشتن و در خاک نهادن و بر روی خاکش گل و ریاحین کاشتن) کمونیسم و به تعبیر اخوان ثالث، «به خاک سپردن نعش آن شهید عزیز» شدند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه در تلاش ضمنی برای هدف قرار دادن طرح نور و لایحه حجاب و عفاف با طرح این پرسش که آیا این تبدیل‌ شدن جاز و موسیقی و آرایش و مد و سبک زندگی و تمایلات غرب‌گرایانه، کار قدرت بود یا مقاومت؟، می نویسد، بی‌تردید، از قدرت است که بر قدرت است. قدرت، خود ماما و دایه مقاومت خویش است. قدرت، خودبرانداز و اسقاطگر خویش است. هیچ مقاومتی مقدم بر قدرت‌ وجود ندارد. هر قدرتی خالق مقاومت خویش است. در جامعه امروز ما، عده‌ای از اهالی قدرت، جامعه و مردمانش را شبیه خویش می‌پسندند. روایت و حکایت اینان، حکایت آن فرد است که داشت از معشوق خویش نقاشی می‌کشید و تلاش داشت معشوقش شبیه نقاشی‌اش شود، نه بالعکس. به دیگر بیان اینان بر این میل و اراده‌اند تا جامعه را به صورت و سیرت خویش بگردانند.

گفتنی است بیان این مطالب بیانگر آن است که؛

۱- جریان اصلاحات همچنان می کوشد تا مساله سبک زندگی را در دستورکار خود داشته و ضمن تلاش برای به رسمیت شناختن آزادی های لیبرالی خود را نماینده راستین این طیف تعریف و تفسیر کند

۲- این جریان اما در شرایطی که هر نظام سیاسی ای بر اساس اصول خود به پایبندی به قوانین خود می پردازد، می کوشد تا مساله قانون را به عرفی گرایی سوق داده و هر گونه انتظام بخشی مبتنی بر قانون را به چالش کشانده و مترادف با مقاومت در برابر آنچه خواست اجتماعی می نامند، بازنمایی کند

۳- اصلاح طلبان اما با اینهمانی میان ایران و شوروی می کوشند تا جمهوری اسلامی را به لحاظ حکمرانی با این نظام فروپاشیده مقایسه کرده و این پیام را مخابره کنند که هرگونه مخالفت با سبک زندگی غیررسمی تنها به تقویت این سبک های می انجامد

بررسی این راهبرد مورد تاکید اصلاح طلبان بیانگر آن است که اصلاح طلبان تلاش دارند تا سبک زندگی غیررسمی را تبدیل به یک مبارزه سیاسی و نافرمانی مدنی ساخته و با قطبی سازی در این حوزه مقاصد سیاسی خود را دنبال سازند.

دیگر خبرها

  • چرخش ۱۸۰ درجه‌ای یک کاندیدا در زنجان؛ یکباره اصلاح‌طلب شد!
  • رضایی: جاه‌طلبی دقیقی به شمس آذر کمک کرد
  • رویکرد اصلی دولت حل قاعده‌مند مسئله حقوق و دستمزد است
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • کاندیداها در آستانه انتخابات دنبال ارائه دیدگاه‌هایشان باشند
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!