Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، عماد افروغ استاد دانشگاه و جامعه‌شناس درباره تذکر روز گذشته رهبر انقلاب مبنی بر حرام بودن هتک حرمت به رئیس‌جمهور به بهانه نقد دولت و رئیس‌جمهور گفت:‌ کسانی که به اسم نقد به دیگران توهین می‌کنند، اینها مفهوم واقعی نقد را نفهمیده‌اند. اینها همان‌هایی هستند که یک جایگاه شخصیتی را با جایگاه شخصی خلط می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی‌شان جزو همان‌هایی هستند که زمانی که پای رهبری به میان می‌آید هیچ نگاه قاعده‌مندی نیز به ایشان ندارند و ظاهراً وانمود می‌کنند که سرسپرده رهبری هستند اما به قاعده و موازینی که از سوی رهبری اعلام می‌شود، وقعی نمی‌نهند. 

وی افزود: آنهایی که نقد را نمی‌فهمند و با هتاکی خلط می‌کنند نگاه‌شان به رهبری نیز قاعده‌مند و بیناذهنیتی نیست. این عده‌ کسانی هستند که از رهبری نیز بعضاً به نفع منافع شخصی خرج می‌کنند و آنجایی که هتاکی هم می‌کنند به نفع منافع شخصی خود این کار را انجام می‌دهند و به این واقعیت واقف نیستند که عمر انسان سپری می‌شود و آنچه که می‌ماند همان  اصول و رفتارهای منطبق با قاعده و اخلاق است.

افروغ با بیان اینکه متاسفانه عده‌ای  به نام نقد هتاکی می‌کنند،‌ تصریح کرد: در حالی که بر اساس منویات امیرالمومنین یکی از ویژگی‌های نقد این است که ما بین ماقال و من قال تفاوت قائل شویم. به بیان دقیق‌تر در نقد به محتوا و مضمون کار داشته باشیم. متاسفانه این رویه در میان فعالان سیاسی ما رواج پیدا کرده است که در نقدها مضمون کلام را به ماهیت اشخاص پیوند می‌زنند و عناوین و الفاظ زننده‌ای نیز بعضاً در نقدها استفاده می‌کنند. 

وی یادآور شد:‌ این شیوه نه تنها نقد به حساب نمی‌آید بلکه ضدنقد نیز خواهد بود. چرا که طرف مورد نقد اگر سعه ‌صدر داشته باشد، می‌تواند از همین نوع ادبیات و شیوه نقد هتاکانه به عنوان ابزاری برای زیر سوال بردن و تضعیف طرف مقابل استفاده کرده یا اینکه مظلوم نمایی کند. بنابراین نقد باید علاوه بر مستدل و مستند بودن، با ادبیات مناسب و محترمانه مطرح شود. اهمیتی هم ندارد که این نقد در ارتباط با رئیس‌جمهور باشد یا نسبت به رئیس قوه قضاییه یا رئیس مجلس. نسبت به هر شخصی باید آداب نقد لحاظ شود. 

این استاد دانشگاه گفت:‌ کسی که در زندگی خود قاعده‌مند و اخلاقی عمل می‌کند اساساً به خود اجازه نمی‌دهد که هتاکی و فحاشی کند. متاسفانه ما در سیاست‌مان نمره خوبی به اخلاق نمی‌توانیم بدهیم. ما تصور می‌کنیم مجازیم هرکس که در جناح ما نبود و همانند ما فکر نمی‌کرد،‌ می‌توانیم برای خراب کردن او دست به هر کاری بزنیم. 

اگر اخلاق در جامعه حکفرما بود، امروز شاهد وجود تبعیض نیز نبودیم

افزوغ ادامه داد:‌ بنده بر این باورم که اگر اخلاق در جامعه حکفرما بود، امروز شاهد وجود تبعیض نیز نبودیم. چرا که وقتی اخلاق در جامعه حکفرما شد، آن زمان تحت هر شرایطی حتی اگر انسان جان و آبرویش نیز تحت خطر قرار گرفت اما با این حال اصول اخلاقی را زیر پا نمی‌گذارد. 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: ما حق نداریم به اسم آزادی هر حرفی را با هر ادبیاتی بیان کنیم. نمونه این آزادی بیان بی‌قاعده امروز در جهان نیز حکمفرما است و ما شاهد هستیم که در کشور فرانسه به اسم آزادی بیان به مقام والای پیامبر گرامی اسلام بی‌حرمتی می‌شود و حاکمان این کشور نیز از این بی‌حرمتی‌ها علناً حمایت می‌کنند. کانت (فیلسوف فرانسوی) در مذمت این نوع رویکرد در آزادی بیان تصریح کرده است که آزادی برای انسان‌های قدیس معنا پیدا می‌کند و مفهوم آزادی نباید از سوی هر جاهل و بی‌خردی به بازی گرفته شود. 

وی در ادامه گفت: متاسفانه نه تنها برخی سیاست‌مداران ما بلکه خیلی از چهره‌های آکادمیک در محافل علمی نیز معنای واقعی نقد را درک نکرده‌اند و خیال می‌کنند اگر یک شخص را با فحاشی و توهین بی‌آبرو کردند، او را مورد نقد قرار داده‌اند؛ در حالی که نقد یک مفهوم اساسی فلسفی دارد و اینگونه معنا می‌شود که می‌گویند حقیقت مطلق است ولی معرفت‌های ما از آنجا که سرشار از مفروض است، همراه با خطا است. اما درعین حال داوری نسبی نیست. چون معرفت‌ها سرشار از خطا هستند باید در معرض گفت‌وگو و داوری قرار گیرند، تا در نهایت داوری این معرفت‌های مختلف مشخص کند که کدام یک از معرفت‌ها به حقیقت نزدیک‌تر هستند. 

سخنان اخیر رهبری برگرفته از  سخن حق، فطرت و دین و آموزه اصیل دینی و سیره عملی پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار است که به مسلمانان به ارث رسیده و رهبری هم که قرار است این آموه‌های اسلامی را تحقق ببخشد، همین اصول و آموزه‌ها را به جامعه و مسئولان گوشزد می‌کنند.

منبع: الف

کلیدواژه: معرفت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۶۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات اتوبوسرانی برای بازی فوتبال استقلال و ذوب‌آهن

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، با صدور اطلاعیه‌ای از خدمات حمل و نقلی ناوگان این شرکت به تماشاگران مسابقه فوتبال بین تیم‌های استقلال تهران و ذوب‌آهن اصفهان، خبر داد.

بر اساس این گزارش، ناوگان اتوبوسرانی برای رفاه حال تماشاگران این مسابقه که ساعت ۲۰:۳۰ امروز، دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه در ورزشگاه بزرگ آزادی برگزار می‌شود، با اختصاص اتوبوس‌های مورد نیاز، تماشاگران را از ورزشگاه آزادی به پایانه آزادی و ایستگاه مترو مربوطه، منتقل می‌کنند.

همچنین عوامل نظارتی این شرکت در محل مستقر خواهند بود و ناوگان اتوبوسرانی تا انتقال آخرین تماشاگر، نسبت به ارائه خدمات حمل و نقلی اقدام می‌کنند.

کد خبر 6098396

دیگر خبرها

  • رویکرد اصلی دولت حل قاعده‌مند مسئله حقوق و دستمزد است
  • جزئیاتی تازه درباره آخرین عاشقانه زنده‌یاد حسام محمودی
  • حواشی عجیب بازی پرسپولیس و سپاهان در آزادی / فیلم
  • ورود فدراسیون فوتبال به حواشی بازی پرسپولیس - سپاهان در آزادی / فیلم
  • رکورد استقلال در آزادی دست نیافتنی‌تر شد
  • حاشیه‌های دیدار استقلال - ذوب‌آهن؛ فریاد‌های نکونام در آزادی
  • خدمات اتوبوسرانی برای بازی فوتبال استقلال و ذوب‌آهن
  • افت مهاجم گلزن نساجی در سال جدید/ آزادی از ترکیب اصلی دور می شود؟
  • این مسابقه در تهران صفرصفر نمی‌شود!
  • نصف بلیت‌های بازی استقلال فروش نرفته است