Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@13:26:34 GMT

تغییر قاعده بازی در سینمای زخم خورده از کرونا

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۱۸۶۷

تغییر قاعده بازی در سینمای زخم خورده از کرونا

عصر ایران ؛ کاوه معین‌فر - بعد از شیوع ویروس کرونا بسیاری از قواعد زندگی دچار تغییر و تحول شد و این اتفاق محدود به یک کشور یا یک جغرافیای خاص نیست بلکه تمام جهان را در بر گرفته است.

گیشه سینما در همه جای جهان به شدت با افت فروش روبرو شده است و قطعا ایران هم از این قاعده مستثنی نیست، کشورهای بزرگ صاحب سینما هم با این موقعیت ناخوشایند به شدت درگیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال در چین به عنوان دومین بازار بزرگ سینمایی جهان پس از آمریکا، سال گذشته و در مقطع زمانی کنونی ۵.۴ میلیارد دلار فروخته بود اما مجموع فروش سال ۲۰۲۰ خود را به رقم ۳۹۴ میلیون دلار رساند که در مقایسه با آمار مشابه سال گذشته از کاهش ۹۳.۲ درصدی حکایت دارد.

البته این روند بسیار طبیعی است به دلیل اینکه در بسیاری از نقاط کشور چین همچنان سینما تعطیل است و سالن‌های که فعال هستند با سقف ظرفیت ۳۰ درصدی برای حضور مخاطبان به نمایش فیلم پرداخته‌اند.

از طرف دیگر بسیاری از سازندگان فیلم هم حاضر به ارائه فیلم خود در چنین شرایطی نشده‌اند و قطعا سیاهه‌ای از انواع فیلم‌های با پتانسیل فروش بالا وجود دارد که فعلا دست نگه داشته و منتظرند تا موقعیت ویروس کرونا و تبعات آن در جهان تغییر کند، آن موقع فیلم خود را راهی اکران کنند.

اما در این میان اتفاقات دیگری هم رخ داده است و آن هم استقبال و رجوع مخاطبان به شبکه‌های نمایش فیلم اینترنتی چون نتفلیکس و اچ، بی، او و ... که در واقع دورانی طلایی را برای این شکل دیگر ارائه فیلم و سریال رقم زده است.

اما جدیدترین اتفاق در این میان شکل دیگری از سینما یا ارائه فیلم است اصطلاحی موسوم به «سینمای عمودی» Vertical Cinema ، که سعی دارد برای گوشی‌های همراه فیلم تولید کند و شکل و فرم ارائه آن در گوشی‌های هوشمند مورد استفاده عمومی را مد نظر دارد.

اخیرا دیمین شزل کارگردان فیلم لالا لند یک فیلم کوتاه ساخته است که به صورت حرفه‌ای تصویربرداری شده و تمامی صحنه‌های آن با یک گوشی «آیفون ۱۱ پرو» ضبط شده است. شکل ارائه تصویر هم عمودی است.

اگرچه این اقدام قطعا برای تبلیغ گوشی آیفون است اما در این میان باید مد نظر داشت که قواعد بازی را هم تغییر داده است. همین شکل ارائه تصویر عمودی مهمترین آن است. که در ابتدا و انتهای فیلم هم vertical cinema درج شده است تا شروع رسمی آنرا اعلام کرده باشند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

پس طبیعتا ارائه محتوی هم تغییر کرده و سعی در ارائه سریال‌ها و فیلم‌هایی دارد که زمان آنها طولانی نیست و حتی به شکل عمودی فیلمبرداری شده‌اند. اگر بگوییم حتی سعی دارند با گوشی‌های همراه هم فیلمبرداری شوند شاید به نظرتان عجیب باشد ولی واقعیتی است که وجود دارد.

یک نمونه دیگر هم سریال خطرناکترین بازی Most Dangerous Game است که فصل اول آن همین امسال منتشر شده و بازیگران معروفی چون کریستف والتس، لیام همسورث و سارا گدون در آن بازی کرده‌اند. نکته جالب و متمایز این سریال این است که برای ارائه در وب تولید شده است و زمان هر قسمت از آن حدود 8 دقیقه است یعنی 15 قسمت 8 دقیقه‌ای. قطعا معلوم است که چنین سریالی برای مخاطبانی تولید شده است که با گوشی همراه خود مثلا در مترو، اتوبوس، تاکسی یا ... هر وقت فرصت کردند 1 یا 2 قسمت از آن را ببینند.

با توجه به این انفجار ارتباطی 10 سال اخیر و قدرت گرفتن سلطه شبکه‌های اجتماعی قابل پیش بینی بود که قواعد بسیاری از رسانه‌های ارتباطات جمعی تغییر خواهد کرد ولی کروناویروس مانند کاتالیزوری ناخواسته این روند را سرعتی دوچندان بخشید.

آن گونه که از شواهد امر پیداست تا آشتی دوباره مخاطبان با سالن‌های سینما فعلا راه درازی در پیش داریم و این مهم را هم مد نظر داشته باشیم که سینما نرفتن در کشور ما علاوه بر کرونا و شرایط جدید، یک عامل مهم دیگر هم دارد و آن هم شرایط اقتصادی جامعه و معیشت خانواده‌ها است. پس بهتر است که هرچه بیشتر به فکر استفاده از ظرفیت‌های جدید نمایش و ارائه فیلم باشیم.

 

بیشتر بخوانید:

*آمار ناامیدکننده سینمای چین در سومین هفته بازگشایی *دوران کرونائیسم؛ فرهنگ در بحران یا بحران در فرهنگ؟ *مرجان ریاحی (مستندساز): برگزاری جشنواره‌ها به صورت آنلاین امن‌ترین راهکار این روزها لینک کوتاه: asriran.com/0036yk

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سینمای ایران سینمای جهان کرونا ارائه فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۱۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که همانگونه که در گزارش روز ۱۳ اردیبهشت روزنامه همشهری نیز به آن پرداخته شد، ایران هم در زمان اوج ویروس کرونا از وارد کنندگان واکسن کرونا بود، تقریبا ۱۲درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود ۲۵ میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفت.

هشدارها و توصیه‌ها در ایران

نگرانی‌ که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.

البته در همان ماه‌های شروع واکسیناسیون در ایران و انجام ارزیابی‌های اولیه روی واکسن آسترازنکا توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص(افراد زیر ۴۰ تا ۵۰ سال به ویژه زنان) مطرح شد.

مرگ‌هایی که باعث توقف واکسیناسیون در اروپا شد

البته تزریق آسترازنکا تنها منجر به بروز عوارض نشده و از آنجایی که مهمترین عارضه آن لخته شدن خون است، مرگ‌هایی به دلیل تزریق این واکسن نیز گزارش شده است. در همان ابتدای واکسیناسیون اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف استفاده از این واکسن را در این کشورها در پی می‌آورد. موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند ۹۹ آغاز شد، ابتدا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آن‌ها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.

بیشتر بخوانید:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

اکنون و پس از چند روز از تائید بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا توسط شرکت سازنده و گذر بیش از دوسال از ممنوعیت آن در تعدادی از کشورهای اروپایی، شرکت آسترازنکا تصمیم به جمع آوری، پس گرفتن و حذف عرضه این واکسن در سراسر دنیا گرفته است.

پس گرفتن، جمع‌آوری و حذف تنها به دلایل تجاری!

به گزارش تلگراف، شرکت سازنده آسترازنکا دلایل تجاری را برای کنار گذاشتن این واکسن ذکر کرده است. این شرکت به طور داوطلبانه «مجوز بازاریابی» خود را در اتحادیه اروپا پس گرفته و در بیانیه‌ای اعلام کرده که واکسن دیگر تولید نمی‌شود و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.

مواجهه آسترازنکا با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی

آسترازنکا به دلیل پذیرش اسناد ارائه شده به دادگاه در مورد یک عارضه جانبی نادر ناشی از تزریق این واکسن، با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی در بریتانیا مواجه است. آسترازنکا در دادگاه پذیرفته است است که واکسن‌های آن می‌تواند در موارد بسیار نادری باعث ایجاد TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی شود یا به عبارت ساده تر لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خون شوند. ترومبوز در واقع به موقعیتی گفته می‌شود که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که می‌تواند مانع جریان خون در عروق شود. اگر این لخته یا تکه‌ای از آن در بدن شروع به حرکت کند به آن ترومبوآمبولی می‌گویند.

عوارض واکسن چه علائمی دارد؟

ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی (TTS) یک بیماری نادر اما جدی است که با تشکیل لخته‌های خون همراه با سطوح پایین پلاکت‌ها در خون مشخص می شود. این عارضه عمدتا با واکسن‌های خاص COVID-۱۹، به ویژه واکسن‌های ناقل آدنوویروس مانند آسترازنکا و واکسن «جانسون و جانسون» مرتبط بوده است.

ترومبوسیتوپنی معمولا در عرض چند روز تا چند هفته پس از واکسیناسیون ظاهر می شود. علائم شامل سردرد شدید، درد شکم، تورم پا، تنگی نفس و علائم عصبی است. این علائم می‌تواند نشان دهنده تشکیل لخته‌های خون در قسمت‌های مختلف بدن مانند مغز، شکم یا ریه‌ها باشد.

علت دقیق TTS به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که شامل یک پاسخ ایمنی است که توسط واکسن ایجاد می‌شود، که منجر به لخته شدن غیر طبیعی و تخریب پلاکت می شود. تشخیص این عارضه نیاز به ارزیابی بالینی، مطالعات تصویربرداری برای تشخیص لخته‌های خون و آزمایش‌های آزمایشگاهی برای تایید تعداد پایین پلاکت‌ها دارد.

کد خبر 850366 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا سلامت واکسن آسترازنکا خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا پزشکی

دیگر خبرها

  • تصویری از تیپ متفاوت بن‌سلمان که میلیونی بازدید خورده
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • رویکرد اصلی دولت حل قاعده‌مند مسئله حقوق و دستمزد است
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • جعفری: کار بزرگی در این فصل کردیم
  • چرا تجربه شکست خورده را تکرار می‌کنید؟
  • تغییرات گوگل مپس برای گوشی‌های اندرویدی از راه می‌رسد
  • آغاز نقشه اسرائیل برای حمله به رفح؟ کوچاندن فلسطینیان از منطقه شرقی رفح توسط ارتش رژیم صهیونیستی کلید خورده + فیلم
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟