Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- قائم مقام دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نوشت: انقلاب اسلامی با پیروزی، قاعده بازی در منطقه و حتی برخی نقاط جهان را به هم زد. در منطقه، آرایش و ائتلاف پادشاهی‌ها با محوریت ایران و عربستان فرو پاشید.

گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ علی احمدی، قائم مقام دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام طی یادداشتی به چهار دهه رهبری انقلاب پرداخت و نوشت:

در نقش رهبری در روند انقلاب اسلامی در دوره پسا پیروزی چند نکته داری برجستگی است:

اول: امام خمینی (ره) در کتاب کشف الاسرار با نفی سه جریان فکری روشنفکری دین ستیز که نماد آن نوشته‌های احمد کسروی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. بود، تحجر و مقدس مآبی که نماد آن برخی نحله‌های حوزه‌های علمیه آن روز بود و استبداد که نماد آن رژیم پهلوی بود، پرداخت و در نقطه مقابل با نگاه ایجابی، نظریه سیاسی ولایت فقیه را برای حکمرانی مناسب برگزید و تبیین کرد.

به گفته آنتونی گیدنز در جهانی که دنیوی شدن امری اجتناب ناپذیر بود، هیچ صاحبنظری فکر نمی‌کرد که مذهب، منشأ تحول و تحرک جامعه‌ای شود و در دنیای مادی، علم معنویت برافرازد.

یکی از هنر‌های رهبری در چهار دهه انقلاب، هدایت انقلاب اسلامی در مسیر تبیین شده توسط حضرت امام (ره) در بین جریان‌های فکری پر چالش و متعارضی بود که در زرورق‌های تازه به نمایش در آمده بودند و قدر مشترک ان‌ها عناد با اسلام و انقلاب اسلامی بود.

دوم: آنتونی گیدنز معتقد بود هر تحول و جنبشی در کشور‌های اسلامی، بر پایه سه مؤلفه صورت می‌گیرد. یکی ماهیت اسلام که سرشار از مفاهیم و پیام‌های تحرک بخش و برانگیزنده است. دیگر، مسلمانان که عقب ماندگی خود را ناشی از حاکمان نالایق و سنتی تلقی می‌کنند؛ و سوم، نوع نگاه به غرب و ارزش‌های غربی که موجب رویکرد سلبی به برنامه ریزی و پیشرفت در این جوامع شده است. از مهمترین نقش‌های رهبری انقلاب، تأکید و تدوین برنامه‌های بومی مبتنی بر تاروپود جامعه ایرانی و ارزش‌های اجتماعی - فرهنگی _. جغرافیایی و .. بود؛ هرچند به سبب رسوب تفکرات گذشته به طور کامل تحقق نیافت. نمونه بارز این سیاست، کاهش وابستگی بودجه و در آمد عمومی دولت به در آمد‌های نفتی بود، به نحوی که در مدت پنج سال و هر سال ۲۰% وابستگی به نفت قطع شود؛ اما به سبب رسوب تفکرات وابسته و یا مأیوس و بی انگیزه تا کنون تحقق نیافته است.

سوم: انقلاب اسلامی با پیروزی، قاعده بازی در منطقه و حتی برخی نقاط جهان را به هم زد. در منطقه، آرایش و ائتلاف پادشاهی‌ها با محوریت ایران و عربستان فرو پاشید. در طول چهار دهه با باز تعریف آرایش سیاسی، قاعده بازی جدیدی مبتتی بر خواست و اراده مردم و مقاومت پایه ریزی شد. آرایش سیاسی قوی که برای نظام‌های سنتی، موروثی و وابسته منطقه که امنیت را در برابر نفت خریده اند بسیار ویرانگر خواهد بود.

چهارم: با پیروزی انقلاب اسلامی و برای تداوم آن، رهبری انقلاب، دو سیاست کلی را بر پایه مشروعیت الهی ولایت فقیه اولویت بخشید. نخست، تأسیس و استقرار نهاد‌های دولتی و نظام اسلامی و دوم، دفاع مقدس و حفظ تمامیت ارضی. در پایان دهه اول انقلاب، مشروعیت الهی سیاست‌های کلی با بازنگری قانون اساسی و استقرار بندیک اصل ۱۱۰ این قانون، صورت حقوقی و قانونی نیز پیدا کرد. در پایان دهه سوم، برای تحقق این مهم، مجمع تشخیص مصلحت نظام از حیث اعضا و وظایف بازتعریف شد؛ اما اینک برای تحقق این سیاست‌ها باز تعریف هندسه سیاسی کشور امری اجتناب ناپذیر است که از مصادیق آن می‌توان به نحوه چینش و ارتباط نهاد‌ها با هم بر اساس خاستگاه نظریه سیاسی حضرت امام «ره»، بازتعریف نظام برنامه و بودجه ریزی کشور مبتنی بر سیاست‌های رهبری که همان مطالبات مردم است، به جای نظام برنامه و بودجه ریزی موجود وگذشته که مبتنی بر نگاه بیرونی است، اشاره کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: علی احمدی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۶۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان

سفر بارزانی به ایران برای تحکیم روابط و تاکید بر ایفای نقش اقلیم کردستان به عنوان بخشی از کل حاکمیت عراق برای اثرگذاری در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی حائز اهمیت است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، سفر «نیچروان بارزانی» ‌به ایران و دیدار وی با مقامات کشورمان حاوی پیام‌های مختلفی است. این دومین سفر بارزانی به ایران پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و به عنوان رئیس اقلیم کردستان عراق است.

بارزانی پیشتر در مراسم تحلیف آیت الله رئیسی به ایران آمده بود و حالا ضمن دیدار با رهبر معظم انقلاب با رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی ملاقات و گفت‌وگو کرد.

وی در صفحه ایکس خود درباره دیدار با رهبر معظم انقلاب نوشت:‌« بە دیدار رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران آیت الله العظمى سید علی خامنه‌ای در تهران شرفیاب شدم.در این نشست بر آمادگی و تمایل عراق و اقلیم کردستان جهت پیشبرد روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران تأکید نمودیم.»

حضور رئیس اقلیم کردستان عراق پس از تحولات منطقه از جمله حمله تلافی‌جویانه و بازدارنده موشکی پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی برای ناظران و افکارعمومی معنادارتر تلقی می‌شود.

برخی از بازیگران منطقه‌ای از جمله «رژیم صهیونیستی»‌ سعی داشتند تحرکاتی در اقلیم کردستان عراق به عنوان حیاط خلوت ایران انجام دهند و خود را در این منطقه نزدیک ایران تثبیت و اقلیم را به پایگاهی ناامن کننده برای کشورمان تبدیل کنند.

سفر بارزانی به ایران و رایزنی‌های وی، این پیام را برای اسرائیل و گروه‌های تجزیه‌طلب کرد و سایر بازیگران ارسال می‌کند که اقلیم کردستان به هیچ وجه پشتیبان و مخفیگاه مناسبی برای آنان نیست.

درواقع بارزانی تاکید می‌کند که اقلیم کردستان عراق یک منطقه جداشده از این کشور نیست و در طرح امنیتی یک پارچه عراق در همکاری با جمهوری اسلامی ایران شرکت خواهد کرد و تصریح کرد که به ابزاری برای اهداف دشمنان بدل نمی‌شود.

از همین روست که رئیس اقلیم کردستان در دیدار با آیت الله سید ابراهیم رئیسی،‌ رئیس جمهور کشورمان بیان می‌کند: «هیچ عقل سلیمی اجازه نمی‌دهد ما روابط با رژیمی را که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، بر روابط با کشور قدرتمند و دوست ترجیح دهیم.»

وی همچنین بر پایبندی بر اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق تاکید کرد.

بارزانی همچنین از ایران به عنوان دوست روزهای سخت یاد می‌کند و با یادآوری و قدردانی از دستاوردهای سردار شهید سلیمانی در مقابله با تروریست داعش و ایجاد امنیت در منطقه بیان کرد: «اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی، در طول سالیان متمادی همسایگی، پیوندهایی عمیق را میان دو طرف ایجاد کرده است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست روزهای سخت و کشوری است که همواره در هنگام بروز مشکلات کنار عراق و اقلیم کردستان بوده است.»

این سفر خیلی زود بازتاب بین المللی یافت و «متیو میلر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در پاسخ به این که چه نظری درباره سفر نیچروان بارزانی، رییس اقلیم کردستان به ایران دارد، گفت: «نمی‌خواهم درباره این گفت‌وگوی به خصوص اظهار نظر کنم اما ما مسلما، همیشه تشویق به انجام شدن گفت‌وگوهایی کرده‌ایم که به تنش‌زدایی و ثبات بیشتر در منطقه، از جمله در قبال ایران می‌انجامد.»

با توجه به سخنان رئیس اقلیم کردستان عراق به چند موضوع مهم و محوری در این سفر می‌توان اشاره کرد.

ضعف رژیم صهیونیستی به ویژه بعد از عملیات وعده صادق برای همه بازیگران کوچک و بزرگ منطقه‌ای مشخص است و اقلیم کردستان نیز روی یک اسب بازنده که می‌تواند روابط خود را با کشوری قدرتمند و دارای اشتراکات مهم فرهنگی و اجتماعی و ... از جمله ایران خدشه‌دار کند، شرط نمی‌بندد و اقلیم کردستان از این ظرفیت برای تحکیم روابط فی مابین استفاده می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران که مقتدرانه در خاورمیانه حضور فعال دارد نه تنها امروز بلکه در طول تاریخ روابط خود با کشورهای مختلف را تحت عنوان یک شریک امن و دوست روزهای سخت تداوم بخشیده و عقلانیت سیاسی بر روابط حسنه با ایران تاکید می‌کند که سفر بارزانی به کشورمان نیز در همین راستا انجام شده است.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمریکا و رژیم صهیونیستی در آینده منطقه جایی ندارند/ ایران مقاومت را در جهان تقویت کرد
  • پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان
  • پیام بارز «بارزانی» از ایران برای جهان
  • موفقیت معلمان در تربیت جوانانی در تراز انقلاب اسلامی است
  • تعهد و تقوای سیاسی از شاخصه های نماینده در تراز انقلاب است
  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد
  • ثبات بازار ارز یکی از دستاوردهای عملیات وعده صادق بود
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس