Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي - آمريکا همچنان دمشق را به حمله نظامي به بهانه استفاده ارتش سوريه از سلاح شيميايي در نبرد ادلب که هنوز آغاز نشده است، تهديد مي‌کند.
به گزارش پايگاه العهد لبنان، نبرد براي آزاد سازي ادلب نزديک است و واشنگتن تلاش دارد به اميد پيشبرد اهداف خود و تضعيف ارتش سوريه پيشدستي کند.
واشنگتن با ادعاي استفاده ارتش سوريه از سلاح شيميايي در نبردي که هنوز آغاز نشده، تلاش دارد بر کشمکش‌هاي داخلي آمريکا از سويي و شکست در تحقق اهدافش در سوريه از سوي ديگر، سرپوش بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آمريکا ناوهاي جنگي خود را به سمت سوريه به حرکت درآورده و اين کشور را به حمله نظامي به سبب استفاده (ادعاي) ارتش سوريه از سلاح شيميايي در نبرد ياد شده، تهديد کرده است.
مسکو نيز در واکنش به اين اقدام واشنگتن، کشتي‌هاي جنگي خود را راهي سواحل سوريه کرده تا از وقوع هرگونه حمله احتمالي آمريکا جلوگيري کند.
يک منبع سوري به پايگاه خبري العهد گفت: «داغ شدن کشمکش‌ها ميان محور مبارزه با تروريسم و محور حامي تروريسم سه دليل دارد: اول به روابط روسيه و آمريکا مربوط مي‌شود. ترامپ تلاش دارد اتهام خيانت را از خود رفع و انگشت اتهام را به سوي روسيه دراز کند و به همين دليل مواضع ماجراجويانه‌اي در سوريه اتخاذ مي‌کند.
دليل دوم به اختلافات داخلي آمريکا بازمي‌گردد. به عبارت ديگر، ترامپ تلاش دارد به رقابت با دولت عميق (دولت پنهان يا دولتي که فارغ از اين که کدام حزب، نهادهاي دموکراتيک کشور را کنترل مي‌کند، بر سياست‌گذاري عمومي، اعمال نفوذ و کنترل مي‌کند) بپردازد. دولت پنهان آمريکا تلاش دارد روسيه را در سوريه مهار و براي کسب دستاوردهاي اقتصادي و در نهايت تغييرات ريشه‌اي در داخل سوريه، نيروهاي آمريکايي را در اين کشور ماندگار کند. اما ترامپ در اصل اعتقادي به حضور نيروهاي آمريکايي در سوريه و هزينه کردن در اين بخش، ندارد و مي‌کوشد با شيوه‌هاي ديگري منافع اقتصادي آمريکا را تحقق بخشد اما جريان دولت عميق با ترامپ در اين زمينه همسو نيست و به همين سبب وي مي‌کوشد روبه جلو فرار کند؛ اقدامي که پيشتر نيز از سوي ترامپ و هنگام طرح رسوايي‌هاي مالي، جنسي و سياسي وي مشاهده شده است.
اين منبع سياسي سوري افزود؛ سومين دليل تهديدهاي آمريکا، اطلاعات درز يافته اخير از سفر مسئولان آمريکا به سوريه است. اگر اين اطلاعات درست بوده باشد، حکايت از آن دارد که طرف سوري مطالبات سه‌گانه آمريکا را رد کرده است، چرا که با توجه به روند تحولات ميداني در سوريه، دمشق در مذاکرات از موضع قوي برخوردار است و اين مخالفت سوريه، آمريکا را به تهديد نظامي در واکنش به مخالفت دمشق با مطالبات واشنگتن واداشته و آمريکا تلاش دارد به اين شکل موازنه قوي را در مذاکرات تغيير دهد.
به گفته اين منبع، آرايش نيروي دريايي روسيه در سواحل سوريه، به مثابه پيامي بازدارنده براي آمريکاست و روسيه به اين طريق اعلام کرد که اقدام نظامي عليه دمشق را بي‌پاسخ نخواهد گذاشت.
اما احتمال آن وجود دارد که آمريکا دست به ماجراجويي بزند که قطعا به نفع اين کشور نخواهد بود. به نفع آمريکاست که به راهکارهاي سياسي و نه نظامي بيانديشد.
عمليات نظامي در ادلب به تماس‌ها و مذاکرات روسيه، ترکيه و نتيجه نشست سه جانبه روسيه، ايران، ترکيه، بستگي دارد و اگر توافقي در اين خصوص حاصل شود به معني آن خواهد بود که بهانه‌هاي آمريکا در زمينه استفاده ارتش سوريه از سلاح شيميايي واهي است و مناطق ادلب بدون جنگ تسليم نيروهاي ارتش سوريه خواهد شد؛ البته به استثناي مناطقي که در اشغال عناصر تروريستي جبهه‌النصره قرار دارد.
سناريوهاي مختلفي مطرح است و آمريکا و حاميان آن تلاش مي‌کنند قاعده بازي را به نفع خود تغيير دهند؛ هر چند که اين بازي، بازي درهم شکستن عزم و اراده (طرف سوري) است. آمريکا پيش از اين نيز اين سناريو را تجربه کرده اما به نتيجه مطلوب خود نرسيده و تا زماني که طرف‌هاي بين‌المللي و منطقه‌اي توانمند در صحنه حضور داشته باشند، واشنگتن نخواهد توانست قاعده بازي را به‌نفع خود تغيير دهد.
مترجم: محبوبه جعفري

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۲۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه (+عکس)

از جنگ جهانی دوم، زمانی که فناوری هواپیما در مقایسه با هواپیماهای مورد استفاده در جنگ جهانی اول پیشرفت‌های زیادی کرده بود، نیروهای هوایی به بخش مهمی از ارتش هر کشور تبدیل شدند، موضوعی که در مورد تمام کشورها در سراسر جهان صدق می کرد.

طبیعتاً جای تعجب نیست که نیروی هوایی ایالات متحده (USAF) توسط فهرست جهانی هواپیماهای مدرن نظامی (WDMMA) به عنوان قدرتمندترین نیروی هوایی جهان رتبه بندی شود.

به گزارش روزیاتو، WDMMA در توضیح رتبه‌بندی خود تصریح کرده است که از فرمول رتبه بندی ارزش واقعی استفاده می‌کند که نه تنها اندازه ناوگان را در نظر می‌گیرد، بلکه نوسازی، پشتیبانی لجستیکی، حمله، دفاع و سایر قابلیت‌ها را نیز در نظر می‌گیرد.

به این ترتیب، این رتبه بندی، کیفیت و ترکیب کلی موجودی های هر ارتش را ارزیابی می کند. بدین ترتیب برترین نیروهای هوایی جهان به شرح زیر هستند:

۵- تفنگداران دریایی ایالات متحده (USMC) تعداد پرنده نظامی: ۱,۲۱۱ فروند جنگنده ها: ۲۴.۵ درصد ناوگان هلیکوپترها: ۵۸.۹ درصد ناوگان سوخترسان ها: ۵.۳ درصد ناوگان

اولین گزینه در اینجا تفنگداران دریایی ایالات متحده (USMC) است که بیش از ۱,۲۰۰ پرنده نظامی در انواع مختلف در ناوگان خود دارد که اکثریت آنها هلیکوپتر هستند (۵۸.۹%).

به گزارش سایت این شاخه از ارتش ایالات متحده، هواپیماهایی که توسط این نیروی به کار گرفته می شوند شاملMcDonnell Douglas AV-8B Harrier، Northrop Grumman EA-6B Prowler McDonnell Douglas F/A-18 Hornet، Boeing F/A-18E/F Super Hornet، Lockheed Martin F-35 Lightning II، Lockheed Martin KC-130 Hercules و AAI RQ-2 Pioneer و البته انواعی از پهپادهاست.

با این حال، جالب اینجاست که WDMMA اعلام کرده که تفنگداران دریایی ایالات متحده تنها دو فروند F-35 در ناوگان خود دارد و ۵۲۸ جنگنده باقیمانده یا مک دانل داگلاس F/A-18 Hornet یا Boeing F/A-18E/F Super Hornet، دو جت جنگنده نمادینی که در نیروی دریایی ایالات متحده (USN) و نیروهای تفنگدار دریایی خدمت می کنند.

۴- نیروی زمینی ارتش ایالات متحده (USA) تعداد پرنده نظامی: ۴,۳۹۷ فروند جنگنده ها: ۰ درصد ناوگان هلیکوپترها: ۸۸.۱ درصد ناوگان سوخترسان ها: ۳.۵ درصد ناوگان

در رتبه چهارم، یکی دیگر از واحدهای نظامی ارتش ایالات متحده، یعنی نیروی زمینی ارتش ایالات متحده قرار دارد. با این حال، بر خلاف سایر واحدهای موجود در فهرست، نیروی زمینی ایالات متحده هیچ جت جنگنده فعالی ندارد و ناوگان آن عمدتاً متشکل از هلیکوپترهاست.

این شاخه همچنین دارای تعدادی هواپیمای ترابری، آموزشی و مأموریت ویژه است که شامل هواپیماهایی مانند MC-12W می شود، یک هواپیمای توربوپراپ که در کسب اطلاعات، نظارت و پشتیبانی شناسایی به نیروهای روی زمین کمک می کند. اکثر ناوگان هوایی نیروی زمینی متشکل از هلیکوپترهای Sikorsky UH-60 Black Hawk است که در سال ۱۹۷۹ وارد خدمت شد.

طبق گفته لاکهید مارتین که شرکت مادر سیکورسکی است، بلک هاوک در ارتش و نیروهای مسلح ایالات متحده و همچنین واحدهایی در ارتش ۳۴ کشور دیگر در سطح جهان خدمت رسانی می کند و خود را به عنوان یک پرنده نظامی مقاوم و قابل اعتماد ثابت کرده است.

۳- نیروی هوایی روسیه تعداد پرنده های نظامی: ۳,۶۴۹ فروند جنگنده ها: ۲۵ درصد ناوگان بمب افکن ها: ۳.۳ درصد ناوگان سوخترسان ها: ۰.۵ درصد ناوگان

تنها یگان غیر مستقر در ایالات متحده در این فهرست، نیروی هوایی روسیه (Военно-воздушные силы России، VVS) است، نیروی هوایی که دارای ناوگانی متشکل از ۳,۶۴۹ پرنده نظامی است که شامل جت های جنگنده، بمب افکن، سوخترسان و غیره می شود.

با این حال، در طول جنگ فعلی در اوکراین، بعد از این که روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تهاجمی عظیم به این کشور را آغاز کرد، نیروی هوایی این کشور هواپیماهای زیادی از جمله دارایی های ارزشمندی مانند Beriev A-50 را از دست داده است. در واقع، این شاخه از ارتش روسیه دو مورد از این سیستم های هشدار و کنترل زودهنگام هوابرد (AEW&C) را از دست داده است که تازه ترین مورد در فوریه ۲۰۲۴ سرنگون شد.

به طور کلی، وبسایت Oryx که تلفات دو طرف جنگ را مستند می کند، ۶۰۰ پرنده نظامی روسی را که در طول جنگ با اوکراین سرنگون یا آسیب دیده اند را مستند کرده است، از جمله ۸۸ هواپیمای جنگی و سه بمب افکن استراتژیک که دو فروند از آنها آسیب دیده اند.

با این حال، روسیه همچنان از برتری هوایی خود برای بمباران اهداف استراتژیک نظامی و غیرنظامی در داخل اوکراین استفاده می‌کند. اوکراین مدعی شد هواپیماهای روسی بریف A-50 و ایلیوشین ایل-۲۲ را نیز ساقط کرده است.

۲- نیروی دریایی ایالات متحده (USN) تعداد پرنده های نظامی: ۲,۶۲۶ فروند جنگنده ها: ۲۰.۲ درصد ناوگان هلیکوپترها: ۲۱.۲ درصد ناوگان ترابری ها: ۳ درصد ناوگان

به ایالات متحده باز می گردیم، جایی که نیروی دریایی این کشور بیش از ۲,۶۰۰ پرنده نظامی؛ از جمله ۵۳۰ جنگنده در ناوگان خود دارد. همانند نیروهای تفنگدار دریایی، نیروی دریایی ایالات متحده نیز دارای سه نوع جنگنده است: McDonnell Douglas F/A-18 Hornet، Boeing F/A-18E/F Super Hornet، و لاکهید مارتین F-35 Lightning II، علاوه بر تعداد زیادی جنگنده های دیگر. این جنگنده های دیگر شامل General Dynamics F-16 Fighting Falcon و Northrop F-5 و همچنین پرنده های آموزشی متعددی مانند McDonnell Douglas T-45 Goshawk می شود.

با این وجود، این شاخه از ارتش ایالات متحده از بل بوئینگ V-22 Osprey نیز استفاده می‌کند که به‌دنبال یک حادثه مرگبار در سواحل ژاپن در نوامبر ۲۰۲۳ مجبور به زمینگیر کردن تمام ناوگان آن شد.

این پرنده تیلت روتور در ۸ مارس ۲۰۲۴ پس از چراغ سبز فرماندهی سیستم های هوایی نیروی دریایی و وزارت دفاع ایالات متحده به سرویس بازگشت. این تصمیم گیری سه ماه پس از یک حادثه مرگبار با V-22 Osprey در ژاپن گرفته شد.

۱- نیروی هوایی ایالات متحده (USAF) تعداد پرنده های نظامی: ۵,۱۸۹ فروند جنگنده ها: ۲۹.۱ درصد ناوگان بمب افکن ها: ۲.۵ درصد ناوگان سوخترسان ها: ۱۰.۷ درصد ناوگان

با کمترین هیاهو و غافلگیری، نیروی هوایی ایالات متحده (USAF) با ۵,۱۸۹ فروند پرنده نظامی در ناوگان خود قوی ترین و بهترین نیروی هوایی جهان است. اگرچه ممکن است تعجب آور باشد، اما بیشترین بخش از این ناوگان به هواپیماهای آموزشی اختصاص دارد یعنی ۲۹.۷ درصد، در حالی که جت های جنگنده با ۲۹.۱ درصد از سهم ناوگان در رتبه دوم قرار دارند.

در طول سال‌ها، این شاخه از ارتش ایالات متحده بسیاری از هواپیماهای نمادین مانند لاکهید مارتین SR-71 Blackbird، Northrop Grumman B-2 Spirit، Boeing B-52 Stratofortress و غیره را در اختیار داشته است و به یکی از نیرومندترین نیروهای هوایی در جهان تبدیل شده است، در حالی که این بخش از ارتش ایالات متحده اولین بار در سال ۱۹۴۷ تاسیس شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۵ نیروی هوایی برتر جهان در سال ۲۰۲۴؛ از تفنگداران دریایی آمریکا تا نیروی هوایی روسیه (+عکس)
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • تحولات اوکراین| کمک نظامی آمریکا قادر به توقف روسیه نیست
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • کاخ سفید: کمک نظامی اخیر به کی‌یف حملات روسیه را متوقف نمی‌کند