Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در حالی که برخی از مقامات افغان از جمله حامد کرزی با انتقاد از سیاست آمریکا در افغانستان برای ایفای نقش پررنگ هند در این کشور تلاش می‌کنند اما این پرسش مطرح می‌شود که آیا هند توانایی جایگزینی با آمریکا را دارد؟ به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از وبسایت خبری-تحلیلی ایست آسیا فوروم، در حالی که «حامد کرزی» رئیس‌جمهور سابق افغانستان بارها با انتقاد شدید از سیاست آمریکا در افغانستان، همواره خواستار نقش پررنگ‌ هند در کشورش شده بود اما در توانایی جایگزینی هند با آمریکا شک وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کرزی همچنین خواستار کمک هند برای توانمند‌سازی ارتش افغانستان علیه افراط‌گرایی و نقض تمامیت ارضی کشورش در آن سوی خط دیورند شد. این اظهارات و اشاره‌های مقامات افغان در واقع نشانی از تلاش برای جایگزینی هند با آمریکا در افغانستان است اما در حقیقت هند قادر به حفظ حضور گسترده نظامی در افغانستان نیست.

هند تنها پس از سال 2001 و بخاطر ثبات ایجادشده توسط حضور نیروهای آمریکایی قادر به فعالیت در افغانستان شد.

وقتی شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان کاهش یافت، توان تاثیرگزاری هند در افغانستان نیز حتی در زمینه اقتصاد، تنزل پیدا کرد. در حالی که هند در آموزش و بطور نسبی در تجهیز نیروهای افغان مشارکت می‌کند، مشارکت آنها قابل مقایسه با مزیت جغرافیایی که پاکستان در افغانستان دارد، نیست.

به نظر می‌رسد با وجود مشکلات و تنش‌های موجود، هند چاره دیگری جز حمایت از حکومت افغانستان ندارد.

حمایت از حکومت افغانستان در مقایسه با هرج و مرج ناشی از سقوط این حکومت قابل ترجیح است. در بحران سیاسی اگوست 2016 میلادی مقابله اشرف غنی و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی، ناکارآمدی این حکومت را بر هند نمایان کرد، اما دهلی‌نو برای بهبود آن جایگزینی ندارد.

این در حالی است که شرایط سیاسی کنونی که هند در آن فعالیت می‌کند نیز پیچیده است.

به دلیل نامشخص بودن موضع آینده آمریکا در افغانستان، تمام همسایگان این کشور به راه‌های جایگزین فکر می‌کنند.

ارتش پاکستان متهم به حمایت از مخالفان دولت افغانستان است و این کشور را به عنوان مشکلی در منطقه‌ مطرح کرده است. در عین‌حال به نظر می‌رسد گسترش حضور داعش در افغانستان قواعد بازی در این کشور را تغییر داده است، زیرا به پاکستان این فرصت را یافته تا حمایت همسایگان خود را کسب کند.

از سوی دیگر، چین نیز که تمایلی برای حضور خود در سواحل اقیانوس هند دارد در حالی که تلاش می‌کند تا رفتار افراطی پاکستان را تعدیل کند، اما برای مداخله در مسایل امنیتی افغانستان تمایلی ندارد؛ بنابراین چین مدیریت بحران افغانستان را به پاکستان محول کرده است.

علاوه بر این، روسیه شریک سنتی هند در حال نزدیک شدن به چین و پاکستان است. این اقدام روسیه بخشی از استراتژی اعمال فشار بر هند است. همچنین روسیه در نظر دارد تا از برخی استدلال‌های پاکستان مبنی بر تفاوت قایل شدن بین طالبان خوب و بد برای مقابله با داعش استفاده کند.

هند قطعا می‌تواند به نیروهای افغان کمک کند تا هزینه‌های بیشتر نظامی بر مخالفان دولت از جمله طالبان را تحمیل کند، اما قادر نیست تاثیر زیادی بر درگیری‌ها داشته باشد.

همچنین زمانی که هند در حال ارائه حمایت‌های لازم برای اقتصاد افغانستان است، بازگشت این سرمایه تردید برانگیز است. از لحاظ سیاسی نیز هند می‌تواند تاثیر نسبی بر بازیگران اصلی حکومت کنونی افغانستان داشته باشد، اما در جایگاهی قرار ندارد که بر میل خود حکومتی را تشکیل دهد و یا حتی پایداری حکومت فعلی را تضمین کند.

در بهترین حالت هند می‌تواند متحدی خوب برای حکومت افغانستان باشد. این کشور قادر نیست و تظاهر هم نمی‌کند که توان جایگزینی آمریکا در افغانستان را دارد.

بار دیگری که کرزی اقدام به محاسبات سیاسی می‌کند، باید حقایق موجود را در نظر گیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۶۳۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران

وزیر امور خارجه پاکستان با "ثمربخش توصیف کردن سفر اخیر رییس‌جمهور ایران به این کشور، هشدار آمریکا نسبت به روابط تجاری اسلام‌آباد-تهران را نادیده گرفته و گفت که نمی‌توان به پاکستان امر و نهی کرد و اسلام‌آباد، تنها بر اساس منافع خود تصمیم‌گیری می‌کند.

به گزارش ایسنا، "اسحاق دار" معاون نخست وزیر و وزیر امورخارجه پاکستان، روز گذشته(سه‌شنبه) با نادیده گرفتن هشدارهای آمریکا درباره روابط تجاری با ایران، به ویژه در زمینه پروژه مشترک خط لوله انتقال گاز میان دو کشور گفت که نمی‌توان به پاکستان  امر و نهی کرد و این کشور در تصمیم‌گیری‌هایش، تنها منافع خود را در نظر می‌گیرد.


روزنامه پاکستانی دان در این باره گزارش داد:  دار در یک نشست خبری در اسلام‌آباد در پاسخ به سوالی درباره این پروژه گفت که "ما باید مراقب منافع خود بوده و تعهدات خود را در نظر داشته باشیم و دولت باید با در نظر داشتن منافع پاکستان درباره کاری که می‌خواهیم انجام بدهیم، زمان و چگونگی آن تصمیم‌گیری کند، فارغ از این که آمریکا و دیگر کشورها چه می‌گویند.


او افزود: نمی‌توان به ما امر و نهی کرد و ما به کسی اجازه نمی‌دهیم مانعی ایجاد کند. پاکستان کشوری مستقل است و ما همان طور که به استقلال دیگر کشورها احترام می‌گذاریم، انتظار داریم که دیگران نیز به استقلال پاکستان احترام بگذارند.
واشنگتن در پی سفر اخیر "سید ابراهیم رئیسی" رییس جمهور ایران به پاکستان که امضای توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌های همکاری دوجانبه در حوزه‌های متعدد از دستاوردهای آن بود، درباره خطر اعمال تحریم‌ها به کسانی که با ایران به تجات می‌کنند، هشدار داد.


دار در این باره گفت که پاکستان، نتیجتا تصمیم‌گیری خواهد کرد.


به گفته وزیر امور خارجه پاکستان، سفر رئیسی به این کشور "بسیار ثمربخش" بود.
او همچنین گفت که "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان سعودی قرار است به زودی، به پاکستان سفر کند و دولت در ماه جاری از تاریخ آن مطلع خواهد شد.
دار در ادامه گفت که در نشست اخیر سازمان همکاری اسلامی خواستار آتش‌بس فوری و باز کردن کریدوری بشردوستانه در غزه و اجرای راهکار "دو دولت" با مرزهای ۱۹۶۷ برای حل‌وفصل مسئله فلسطین شده است.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود
  • تمدید اقامت دوماهه پناهجویان افغانستانی در پاکستان
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • تحولات اوکراین| کمک نظامی آمریکا قادر به توقف روسیه نیست
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • درگیری ماموران امنیتی پاکستان و کولبران یک کشته برجای گذاشت